London School of Economics, Saw Swee Hock Students’ Centre, London, United Kingdom. Architect: O’Donnell & Tuomey, 2014.

London School of Economics,  Saw Swee Hock Students’ Centre, London, United Kingdom. Architect: O'Donnell & Tuomey, 2014.

Link to image

Link to Set

The building is designed to embody the dynamic character of a contemporary Student Union. The complex geometries of the site provided a starting point for an unconventional arrangement of irregular floor plates, each one particular to its function and each working into the next by an intricate system of trapezoidal spatial configuration. Space flows freely in horizontal plan and vertical section, with stairs gently twisting and slowly turning to create a variety of diagonal break-out spaces at landings and crossings throughout the building.

Image Details:
Image File: DGIL-0122-0058
Caption: London School of Economics, Saw Swee Hock Students’ Centre, London, United Kingdom. Architect: O’Donnell & Tuomey, 2014. Basement events venue with clerestory.
Property Release: No
Model Release: N/A
Dimensions in PX: 4331 x 3874 pixels
Date of Photograph:
Restriction: No Restriction
Credit: Dennis Gilbert/VIEW
Building Details:
View Project Number: 61305
Building Name: London School of Economics, Saw Swee Hock Students’ Centre, LSE
Headline: London School of Economics, Saw Swee Hock Students’ Centre, London, United Kingdom. Architect: O’Donnell & Tuomey, 2014.
City: London
Country: United Kingdom
Architect: O’Donnell & Tuomey
Architect Website: www.odonnell-tuomey.ie
Category: Education
Building Type: University
Year of Completion: 2014
Collection: VIEW Architecture
Public Notes: The building is designed to embody the dynamic character of a contemporary Student Union. The complex geometries of the site provided a starting point for an unconventional arrangement of irregular floor plates, each one particular to its function and each working into the next by an intricate system of trapezoidal spatial configuration. Space flows freely in horizontal plan and vertical section, with stairs gently twisting and slowly turning to create a variety of diagonal break-out spaces at landings and crossings throughout the building.
Keywords: London School of Economics; Saw Swee Hock Students’ Centre image series; architecture; education; University; Europe; United Kingdom; London; WC2; 2014; 21st Century; O’Donnell & Tuomey; series; Nobody; room view; day; interior; Saw Swee Hock Students’ Centre; Students’ Centre; Student Union; trapezoidal; irregular; 6-storey built; contemporary; modern; LSE Campus; folded facade; brick facade; handmade brick; sustainable architecture; basement; event venue; amusement; spotlight; double-height; clerestory; gallery; unfurnished; lighting gantry; stage; educational facilities; educational buildings; institutional buildings; education centers; education centres; universities; university buildings; higher education buildings; interiors; indoors; building; structure; architectural; educational building; educational facility; institutional building; education centre; education center; university building; higher education; higher education building; ; European; UK; U.K.; Britain; British; British Isles; Great Britain; GB; Covent Garden; Holborn; Strand; West London; Central London; England; capital; city; cities; English; Twenty-first Century; Twenty first Century; no-one; no one; without people; daylight; day time; daytime; day-time; indoor; inside; internal
Orientation: H
Type: University
B/W or Colour: Colour
Number of People: Nobody
Technique: Full Frame
People Incidental: N/A
Point of View: Room view
Time of Day: Day
Interior or Exterior: Interior
Photographer: Dennis Gilbert
Source File Name: DGIL-0122-0058.jpg
Copyright Info URL: www.viewpictures.co.uk