Jodrell Bank Visitor and Exhibition Centre, Macclesfield, United Kingdom. Architect: Feilden Clegg Bradley Studios LLP, 2011.

Jodrell Bank Visitor and Exhibition Centre, Macclesfield, United Kingdom. Architect: Feilden Clegg Bradley Studios LLP, 2011.

Link to image

Link to Set

Designed for the University of Manchester’s Centre for Astrophysics the projects include two new Visitor and Exhibition Pavilions which have been built to inspire budding young scientists and showcase cutting-edge research ‘as it happens’. Located directly adjacent to the Grade I listed Lovell Telescope the design of the buildings is inspired by this historic landmark and its setting in the landscape. The project forms phase one of a wider redevelopment of the visitor facilities, and has a total floor space of 1,000 square metres.

Image Details:
Image File: ACNH-0087-0009
Caption: Jodrell Bank Visitor and Exhibition Centre, Macclesfield, United Kingdom. Architect: Feilden Clegg Bradley Studios LLP, 2011. Centre seen from landscaped garden.
Property Release: No
Model Release: N/A
Dimensions in PX: 5017 x 3344 pixels
Date of Photograph: 18/04/2011
Restriction: Restrictions
Credit: Hufton+Crow/VIEW
Building Details:
View Project Number: 61305
Building Name: Jodrell Bank Visitor and Exhibition Centre
Headline: Jodrell Bank Visitor and Exhibition Centre, Macclesfield, United Kingdom. Architect: Feilden Clegg Bradley Studios LLP, 2011.
City: Macclesfield
Country: United Kingdom
Architect: Feilden Clegg Bradley Studios LLP
Architect Website: www.fcbstudios.com
Category: Natural World
Building Type: Visitor Centre
Year of Completion: 2011
Collection: VIEW Architecture
Public Notes: Designed for the University of Manchester’s Centre for Astrophysics the projects include two new Visitor and Exhibition Pavilions which have been built to inspire budding young scientists and showcase cutting-edge research ‘as it happens’. Located directly adjacent to the Grade I listed Lovell Telescope the design of the buildings is inspired by this historic landmark and its setting in the landscape. The project forms phase one of a wider redevelopment of the visitor facilities, and has a total floor space of 1,000 square metres.
Keywords: Jodrell Bank Visitor and Exhibition Centre; Jodrell Bank Visitor and Exhibition Centre image series; architecture; Visitor Centre ; Europe; United Kingdom; Cheshire; Macclesfield; 2011; 21st Century; Feilden Clegg Bradley Studios LLP; series; Nobody; distant view; day; exterior; Lovell Telescope; landscaped; garden; oblique elevation; dish antenna; visitor information centers; tourist information centers; isitor information centres; tourist information centres; distanced; outdoors; exteriors; building; structure; architectural; tourist information; visitor information center; tourist information center; visitor information centre; tourist information centre; European; UK; U.K.; Britain; British; British Isles; Great Britain; GB; England; English; Twenty-first Century; Twenty first Century; no-one; no one; without people; in the distance; distance; far away; daylight; day time; daytime; day-time; outdoor; outside; external
Orientation: H
Type: Visitor Centre
B/W or Colour: Colour
Number of People: Nobody
Technique: Full Frame
People Incidental: N/A
Point of View: Distant view
Time of Day: Day
Interior or Exterior: Exterior
Photographer: Hufton+Crow
Source File Name: ACNH-0087-0009.jpg
Copyright Info URL: www.viewpictures.co.uk